Campanya per promoure l’ús del Català

Alguns alumnes de CATALÀ A2 del CFA Girona han preparat, en grups, una campanya per promoure l’ús del català. Després de reflexionar sobre les raons per les quals és important l’aprenentatge de la llengua del país que els acull i de parlar sobre situacions en què s’han trobat des que viuen aquí, han creat aquests vídeos. Esperem que us agradin!
Podeu clicar en els enllaços següents:
Cómo posicionar un vídeo de Youtube en Google rápidamente

Vídeo 1 

Vídeo 2

Vídeo 3

Vídeo 4

L’alumnat de Castellà i GES van al teatre

El pasado sábado 27 de abril a las 20 h. Algunos alumnos de la escuela: Castellano B1-A2 y algunos de GES1 asistieron al teatro de Salt para ver: “Miércoles que parecen jueves”.
La función empieza cuando la protagonista, Clara Sanchís, irrumpe en el teatro, a punta de pistola, para dar una charla de Juan José Millás. Acosada por la policía y el propio autor, su alegato es la demostración de una tesis a vida o muerte: Ella es él.
Quien domina las palabras, domina la realidad.
Un espectáculo en movimiento, a pie de calle y de la vida, que se nutre también de la mirada periodística del autor. El teatro – templo de la palabra, origen de otro, en palabras del autor – es la naturaleza misma de esta historia trepidante.

Setmana de Sant Jordi a l’escola

El dia de Sant Jordi, vam gaudir de dues visites guiades, una al matí i una altra a la tarda, a la catedral de Girona seguint les passes d’en Josafat a través dels intrigants espais que ens va anar descobrint en Gustau, gerent i guia de la Catedral i a qui, des del CFA Girona, li agraïm la seva invitació.

Tarda Poètica a l’escola

El dilluns passat, 22 d’abril, vàrem poder gaudir d’una tarda poètica amb en Quim Vilar, professor de Llengua i Literatura i la mestra de la nostra escola, Alba Boix.

Reunió de representants

Després de la diada de Sant Jordi està previst fer la reunió de representants dels grups:
  • Dimecres, 24 d’abril, a les 12 h del matí i a les 7 h del vespre.
  • Dijous, 25 d’abril, a les 4 h de la tarda.
Els representants poden anar a la reunió que els vagi més bé, siguin del torn que siguin.

Visita a la biblioteca de l’espai La Marfà

El 9 d’abril, els alumnes d’Instrumentals 1 vam fer una visita a la biblioteca de La Marfà, que està situada al costat del centre cívic Santa Eugènia on estudiem.
Primer de tot, l’Eva, una de les bibliotecàries, va venir a la nostra classe per explicar-nos unes quantes coses abans de visitar la biblioteca: quins llibres i revistes hi podem trobar, què podem fer amb el carnet de la biblioteca, etc. També ens va portar una mostra dels tipus de llibres que hi ha i que ens poden anar bé per aprendre més el català.
Ens va explicar que la biblioteca es diu Salvador Allende i que està dins de l’edifici de La Marfà, nom de la fàbrica tèxtil que hi havia aquí i que va funcionar fins a l’any 2000. Després es va reformar i es va convertir en l’Espai Marfà on hi ha la biblioteca i un centre de creació musical. El nou edifici funciona des del 2011.
Al final, vam anar a visitar la biblioteca amb l’Eva.

Bunyolada amb l’alumnat de Santa Eugènia

El 21 de març els alumnes del centre cívic Santa Eugènia vam fer una classe de català molt dolça: vam aprendre a fer bunyols de Quaresma.
Com cada any, dos cuiners del barri ens van explicar i ensenyar d’una manera molt amena com es fan aquests bunyols: quins ingredients es necessiten, com es fa la pasta… Ens van passar la recepta per si algú té ganes de fer-los a casa. La compartim amb tothom que la vulgui provar.
El que ens va agradar molt és tastar-los! Estaven boníssims! I tot això, acompanyat d’una mica de música i cançons.

Tercer cercle de lectura a l’escola

El 21 de març va haver-hi el tercer cercle de lectura d’aquest curs, aquesta vegada sobre el dret de l’habitatge.
Els cercles de lectura consisteixen a reflexionar sobre temes diversos, sobretot d’actualitat, partint de la lectura d’un text.

 

Visitem el Saló Expojove

Aquesta setmana l’alumnat de Preparació a les proves d’accés a grau superior i Graduat en educació secundària van visitar el Saló de formació i ocupació Expojove. L’alumnat va poder descobrir les possibles opcions formatives que se’ls hi presenta en finalitzar els seus estudis a l’escola.

Projecció del documental sobre el poble palestí “Hijas de la Nakba”

El dimecres passat van poder visionar “Filles de la Nakba” que és un documental que recull les dates i successos més significatius de la colonització del territori palestí de l’últim segle, i de quina forma les dones palestines han participat i han estat presents en totes les formes de lluita i resistència contra l’ocupació, primer britànica i posteriorment sionista. El documental ens submergeix en el dia a dia de diferents dones palestines i com cadascuna d’elles, al seu mode, fa front a la colonització israeliana, a un sistema patriarcal que s’endureix amb la colonització i a una mirada occidental que les relega a un paper de víctimes. Després vam comentar impressions amb els alumnes de castellà A2, alumnes de N4 i representants de l’associació Girona amb Palestina.

Visita de la biblioteca Salvador Allende

Aquesta setmana els alumnes de català 2  van fer una enriquidora visita a la Biblioteca Salvador Allende. Durant la visita, van tenir l’oportunitat d’explorar les instal·lacions de la biblioteca i conèixer la seva història. Van rebre una càlida benvinguda del personal de la biblioteca, que els va guiar en un recorregut per les diferents seccions i serveis disponibles. Els alumnes van poder conèixer la col·lecció de llibres en català i altres idiomes, així com altres recursos com revistes, vídeos i materials audiovisuals. Van aprendre sobre els serveis que ofereix la biblioteca, com ara la consulta en línia, els tallers i les activitats culturals que organitzen regularment.

Mostra de curtmetratges ‘Mal de cap’ a l’escola

Aquesta setmana van gaudir a l’escola de la 3a. Mostra de curtmetratges “Mal del Cap” a càrrec de La Guerrilla Comunicacional. Van assistir els alumnes de llengua castellana A2, de formació instrumentals 2 i graduat en educació secundària. El dimarts, els alumnes van poder parlar amb el jove director Pere Girbau i el protagonista del seu curt, Anas Qada, titulat “Aquesta Nit”. El dijous, l’alumnat de GES també va conversar amb Sandra Gallego, directora del curt “La loca y el feminista”. Els curtmetratges van fer pensar i reflexionar als assistents de molts dels problemes que té la nostra societat i que sovint no parem atenció.

Viatge a Dublín amb els alumnes d’Anglès

 

DUBLIN: TRES DIES I DUES NITS
Caminar pel campus del Trinity College de la mà d’un guia local, admirar la Old Library, quedar embadalits davant del Book of Kells, fer-se fotos amb l’estàtua de la popular Molly Mallone, creuar el Penny Bridge, descobrir els molts racons plens d’història de la catedral de St Patrick, prendre un cafè dins una església-restaurant, perdre’s pels carrerons del barri deTemple Bar, menjar al food market outside entaulats amb gent del país, relaxar-se al jardins de St Stephen’s Green, veure el Castle Dublin o la Christ Churh, visitar la GuinessStorehouse i assaborir una pinta de cervesa al Gravity bar (amb vistes a tota la ciutat), endinsar-se a la nit de Dublin fa bona la dita irlandesa de: Balla com si ningú et veiés, canta com si ningú et sentís i viu com si fos l’últim dia. Agrair amb majúscules l’excel·lent organització d’aquest viatge a càrrec de les nostres teachers Gemma i Alba que amb la seva inesgotable paciència i persistència varen gestionar amb eficàcia tots els imprevistos. Tot això, i més ens va donar Dublin.
Enric Navarro
First year English student